North Carolina

SWEA North Carolina bildades 1997, och har medlemmar i varierande åldrar. Många är här för en kortare period p.g.a. utlandskontrakt eller studier, andra är permanent bosatta här.

Medlemmar

Den största delen av våra medlemmar bor i Charlotte området och huvuddelen av våra aktiviteter äger rum där. Andra aktiva avdeldningar inkluderar Greensboro, Raleigh, och Boone. Men vi har medlemmar över hela North Carolina och även i South Carolina och vi hälsar naturligtvis alla medlemmar lika välkomna.

Evenemang

Vi har ett varierande program med aktiviteter både på dag och kvällstid. Vi har med jämna mellanrum After Work, promenader, utflykter, och fester på traditionellt tema. 2022 arrangerade vi en julmarknad i Charlotte och vi försöker på många andra sätt verka för en aktiv svensk koloni i North Carolina. Kolla in vad som händer under Aktiviteter eller på vår Facebook sida, SWEA North Carolina.

Sociala Medier

Vi finns på Facebook och Instagram där vi presenterar våra kommande träffar samt lägger upp bilder från de samma. På Facebook ger vi även tips och råd om allt mellan himmel och jord.

Rumsförmedling

Rumsförmedling är en personlig service mellan Sweor i Charlotte, Raleigh, Greensboro, och Boone. Om du är intresserad av att använda rumsförmedlingen, hör av dig till Marie Schyberg via email marie.schyberg@gmail.com. Du kan också höra av dig till oss om du är intresserad av att vara värdinna och erbjuda ditt hem via rumsfördelningen.

SWEA International

SWEA North Carolina är en del av SWEA International, föreningen för svensktalande kvinnor över hela världen, grundad i Los Angeles 1979 av Agneta Nilsson. SWEA International fick 1994 “Positiva Sverigepriset” för medlemmarnas insatser att stärka Sverigebilden utomlands.

LÄS MER OM SWEA INTERNATIONAL

Hjärtligt välkommen till SWEA North Carolina!