SWEA North Carolina

Viktiga länkar

 

Honorärkonsulatet i North Carolina
Konsulatet som ligger i Cary etablerades 2003 och har till uppgift att förutom konsulär service stödja och underlätta kontakter, inom olika områden, mellan North Carolina/South Carolina och Sverige.

Magnus Natt och Dag, Honorär Konsul
Ylva Westin, Vice Honorär Konsul

Sveriges konsulat
940 NW Cary Park Way, suite 102A
Cary, North Carolina

Telefon: +1 (919) 291-7434
E-post: raleigh(Replace this parenthesis with the @ sign)consulateofsweden.org

Visum/Medborgarskap
Åtagande av svensk medborgarskap.
Vid frågor om svenskt medborgarskap hänvisas sökanden till www.swedenabroad.com eller till www.migrationsverket.se. Här finner du utförlig och korrekt information om hur man kan gå tillväga för att söka om svenskt medborgarskap.

Svenskar i världen, SVIV
SVIV bevakar utlandssvenskarnas intressen, påverkar beslutfattare och informerar dig om vad som händer i Sverige. SVIV är officiellt remissinstans för frågor som rör utlandsboende. Det är tack vare SVIVs insatser som det numera blivit möjligt att inneha dubbla medborgarskap och att brevrösta. SVIV ger råd om utflyttning och hemflyttning. För mer information om föreningen och medlemskap gå till www.sviv.se

Svenska skolan
Svenska skolan är ett sätt för alla som har anknytning till Sverige att föra sitt språk, sin kultur och sina traditioner vidare till sina barn i en trevlig atmosfär. Undervisningen anknyter till svenska traditioner, vardagliga företeelser och ämnen som till exempel svensk geografi och historia.

Besök våra hemsidor för mer information: