SWEA North Carolina

SWEA NC’s styrelse 2018

Läs mer om våra styrelsemedlemmar nedan;

Madelene Trolle – ordförande och annonsansvarig

Göteborgskvinna med förflutet inom Domstolarna i Sverige och fackförbundet ST. Lämnade Sverige 2004 för München, Tyskland, och kom därefter till Greensboro 2009. Gift med “Volvoit” och vi har William, 23 och Amanda 17 år. Jag älskar människor och projekt av olika slag. Mina största intressen är inredning, fashion, matlagning, resor, golf, vänner och familj. Det är andra gången i styrelsen. Jag har ett stort hjärta för Sverige och SWEA. Tycker att vår julmarknad är den roligaste aktiviteten varje år, då vi får chansen att sprida svensk kultur och svenska traditioner.

Frida Nordmark – vice ordförande

Jag landade i Kernersville i oktober 2017 och trivs som fisken i vattnet. Nu ser fram emot att få arbeta i Swea och att få lära känna er alla!

Jag är uppvuxen i Bohuslän men lämnade Kungälv efter gymnasiet och flyttade till Virginia som Au Pair. Älskade USA och har alltid längtat tillbaka. Gjorde några år på olika orter i Sverige men landade till sist i Mölndal där våra två pojkar är födda. När maken fick erbjudande om jobb i Greensboro tvekade vi aldrig utan slängde oss in i äventyret. Jag har alltid älskat att upptäcka nya platser och lära känna nya människor. Har arbetat hela mitt liv inom bankvärlden men tar just nu en paus och ägnar mig åt att träna, utveckla mina matlagningskunskaper och såklart åt pojkarna som i år blir 9 och 11 år.

Anna Bray – sekreterare

Efter nästan 9 år i Colorado, flyttade jag till Apex i slutet av 2012. Jag kommer ursprungligen från Köping, Västmanland, och har 2 döttrar (10 och 8 år gamla). Detta är min andra omgång i SWEA NCs styrelse. Denna gång är jag sekreterare, men jag har även varit medlemsansvarig, vice ordförande och ordförande. Jag skötte tidigare SWEA Kids och SWEA NCs Facebook-grupp också, så jag har haft fingrarna i mycket. Jag ser fram emot ett roligt och energiskt år med SWEA i North Carolina, och hoppas på att träffa alla våra medlemmar på många spännande event under året.

 Jannica Barton – kassör

Jag var 16 år gammal när jag åkte från Stockholm till North Carolina som utbytesstudent.  Jag blev kvar i USA efter mitt år på high school, pluggade och tävlade i friidrott på Appalachian State University uppe i Boone.  Precis innan jag var på väg hem till Sverige träffade jag min man, Shane. Nu bor vi sedan många år i Apex, NC, har Levi som är 12 år och Sofia som är 9 år.  Sedan Sofia föddes har jag varit hemmafru och aktiv i flera olika styrelser och med volontärjobb. Bland annat var jag med i Swedish American Chamber of Commerce of the Carolinas i många år. Jag tycker om att träna, rida, promenera i skogen, läsa och spendera sommar dagar på våran båt. Nu ser jag fram emot att vara med och hjälpa till i SWEA NCs styrelse.

 Åsa Ström – medlemsansvarig och programansvarig Charlotte 

Jag är född och uppvuxen i Jönköping, har bott ett antal år i Nürnberg i Tyskland men för 7 år sedan hamnade vi i Huntersville, NC, och här stortrivs vi. Klimatet här är toppen, vi har nära till både bergen och havet och jag har möjlighet att spendera mycket tid med våra tonåringar vilket är otroligt värdefullt för oss. Vi, det är jag och min man Claes som jobbar för Husqvarna, Lucas som är 18 och Cajsa som är 17 år. Vi har två hundar som heter Vegas och Stella. Jag gillar att träna och att springa, jag älskar mat, både att äta och att laga. Eller att läsa om mat också för den delen. Bakar ofta också, främst bröd. Är väldigt glad i vår båt som ligger i Lake Norman, läser en del böcker och är ganska fixig och tricksig men det som kännetecknar mej mest är att jag älskar att engagera mej i olika projekt och föreningar. Jag har suttit i SWEA NCs styrelse i två år och jag har varit mycket  engagerad i SWEA Charlottes uppstart som är en relativt ny grupp här i North Carolina. Jag är glad för att vara en del av SWEA, och jag har genom organisationen träffat många underbara tjejer.

 

Linda Jonsson – programansvarig Greensboro

Jag är uppvuxen i Onsala men vi flyttade till Majorna i Göteborg när jag var 12 år.
I Göteborg träffade jag min man och tillsammans har vi två döttrar på sju och 10 år. Vi bor i ett radhus i Fiskebäck som vi för tillfället hyr ut under våra utlandsår. Jag är utbildad ekonomi- och redovisningskonsult och har arbetat på Volvo Financial Services i 13 år. Sommaren 2013 fick min man ett jobberbjudande på Volvo i Brasilien och där bodde vi i knappt två år. Under min tid i Brasilien lärde jag mig portugisiska samt satt med i styrelsen för den Internationella kvinnoklubben i Curitiba. Vi hade en härlig tid i Brasilien och jag träffade många underbara människor. I januari 2015 flyttade vi till Greensboro och vi trivs väldigt bra här. Vädret, naturen, trevliga människor och golf är några av de saker som vi uppskattar mycket. Livskvalitén i Greensboro är väldigt bra och vi är oerhört tacksamma att få bo här under några år. Det kändes självklart att gå med i SWEA när vi flyttade hit. Det är en fantastisk organisation och jag ser fram emot kommande år i styrelsen.

Britt-Marie Mertz – programansvarig Charlotte

Jenny Palming – programgruppen Greensboro

I augusti 2016 flyttade jag med min familj, man och två tjejer nu 11 och 13 år gamla, till Oak Ridge, NC. Ett fantastiskt äventyr som inkluderar nytt språk, ny kultur, nya vänner, nya sporter, ny mat och mycket, mycket mer. Under min tid här har jag haft möjlighet att återuppta mina intressen att baka och laga mat, men även kunna lägga mer tid på träning. Jag har också läst kurser på distans.

Jag växte upp i Vänersborg och efter gymnasiet åkte jag till Freehold, NJ, som au pair. När jag flyttade tillbaka till Sverige bosatte jag mig i Göteborg för att studera och forskade sedan inom fältet fetma och diabetes. Därefter jobbade jag med kliniska prövningar. När vi fick barn flyttade vi till Kullavik där vi stortrivdes, men det var inte något svårt beslut att flytta till USA när min man fick den möjligheten.

Marie Schyberg – Ledamot

Ursprunglig Skåne tös som flyttade till Paris i 20 årsåldern som au-pair och dansare. Fyra år senare blev jag Uppsalastudent, sen Stockholmstjej.
Gift med Jan och vi har fyra pojkar och ett barnbarn. Två av pojkarna följde med till Charlotte när vi flyttade hit för ett äventyr på tre år. Nu, sju år senare är vi kvar och trivs alldeles förträffligt bra. Jag arbetar som mäklare i Charlotte-området, ett helt fantastiskt yrke som ger mig möjlighet att träffa folk från hela världen. Charlotte växer och utvecklas och framförallt många internationella inflyttningar.
Privat, Jag är en fd danstjej så jag går gärna och  kollar på en dansföreställning men annars går mesta fritiden åt barnens skola och aktiviteter. Det är mitt första år i SWEAs styrelse och det ska bli kul att träffa nya SWEOR och vara med att bygga organisationen vidare.

Anna Wisjö – webansvarig

Jag är uppvuxen i Halmstad och flyttade till Sarasota FL 1992 som au pair. Efter min tid som au pair studerade jag på USF i Tampa. Flyttade till Charlotte 1998 med Bank of America som jag precis pensionerade mig från efter 20 års tid. Jag är nu fotograf och fotar allt från bröllop till nyfödda och gravida. Fotografi har alltid varit ett stort intresse ända sen tidig tonårs tid. På den tiden fotade man film! Jag stickar lite också, praktiserar yoga, och importerar Åsa Tomtebod tomtar. Jag sitter med i styrelsen för svenska skolan i Charlotte. Jag är gift med Eric, en amerikan sen 2008 och vi har en son, Elliott som är nästan 8 år. Vi bor vid Lake Norman. Vi är ute på sjön mycket under sommaren och vi har nu också en segelbåt som vi ska fixa till. Detta är mitt första år i SWEA styrelsen och planerna är att jag ska ta över som webansvarig i 2018. Jag är glad att SWEA nu finns i Charlotte så vi kan träffas och umgås med andra svenskar och hålla våra traditioner vid liv.

 Anna Henry 

Jag är uppvuxen i Helsingborg. Innan jag flyttade till USA, pluggade och jobbade jag i Tyskland och London. Jag gifte mig med Kirk och flyttade till Dallas, Texas 1989. Jag var med och startade SVEA of Dallas and the Metroplex som senare blev en del av SWEA. Jag har två barn som föddes i Dallas.  Efter 11 år i Texas flyttade vi till Kalifornien och 2003 hamnade vi i underbara Charlotte. Jag har en lärarexamen från UNC Charlotte och jobbar som “ESL lärare” på lågstadiet. Jag undervisar  och stöder barn och deras familjer som kommer från andra länder. Jag gillar att resa, laga mat, utöva yoga och provar gärna nya motionsformer. Jag är så glad att vi äntligen har en SWEA grupp här i Charlotte och tycker det är otroligt viktigt att vara en del av SWEAs nätverket. Tack vare SWEA har jag under mina år i USA alltid hittat nya vänner när jag flyttat. Detta är mitt första år i styrelsen.

 

Pernilla Johansson – webansvarig

Kom till Greensboro i januari 2015 efter att ha bott de två senaste åren i Bangalore, Indien. Expatmaken förde oss hit och det är väldigt lätt att leva och trivas här. Har även hunnit med några expatår i Lyon, Frankrike, för ett antal år sedan. Från början kommer jag från Borås där jag även utbildade mig inom ekonomi och marknadsföring, vilket också har varit min profession. Lever med min man och våra två barn i High Point, vilket tillhör Greensboro-området. På dagarna sysselsätter jag mig med att plugga diverse kurser på distans från olika universitet och högskolor i Sverige, träna, baka bröd, vara ute i naturen, resa och pyssla om min familj. Jag blev medlem i Swea NC på direkten och engagerade mig i programgruppen och senare även i stipendiekommittén, för att sedan två år ha ansvar för webben. Swea är en förening som anordnar mycket roliga evenemang och som värnar om Sverige och svenska traditioner, saker som även ligger mig varmt om hjärtat.