SWEA North Carolina

Medlemsinformation

 

Medlemsförmåner
Den mest uppenbara medlemsförmånen är allt kul som erbjuds genom SWEA, både lokalt och via kontakter runt om i världen. Att vara medlem i SWEA North Carolina ger en möjlighet att vara delaktig i det rika programutbud som erbjuds, samt möjlighet att ta del av svensk kultur och svenska traditioner.

Medlemskap
Medlemskap är öppet för alla svensktalande kvinnor över 18 år som bor eller har varit bosatta utomlands och kostar $45.00 per år eller $25.00 om du är helt ny som SWEA-medlem eller under 25 år eller heltidsstuderande. Blir du medlem efter 1 september betalar du bara $25.00 respektive $12.50. Här fyller du i blanketten för din medlemsansökan.

Våra medlemmar
Den största delen av våra medlemmar bor i Triangeln, det vill säga området kring Raleigh, Durham och Chapel Hill. Men det finns även en stor grupp Sweor i Triaden och en mindre grupp i Charlotte. Huvuddelen av våra aktiviteter äger just nu rum i Triangeln och i Triaden, men vi hoppas på fler aktivteter runt om i North Carolina.

Socialt skyddsnät
Genom SWEA möter du svenska kvinnor och skapar därigenom en trygghet i tillvaron och ett nätverk för dig och din familj. Du får möjlighet att träffa nya svenska kompisar med samma bakgrund och referensramar, att umgås med och få stöd ifrån.

Relocation hjälp
Den dagen du flyttar vidare i världen så finns det många Sweor runt om i världen som hjälper dig att hitta rätt på din nya ort.

Hitta Rätt-projektet
Under uppbyggnad är nu även SWEAs “Hitta Rätt-projekt” som främst fokuserar på flytt tillbaka till Sverige men även utflyttning från Sverige. Du kan läsa mer om detta på www.sweaguiden.com

Försäkringar
SWEA International erbjuder ett antal försäkringar:

  • Livförsäkring
  • Olyckfallsförsäkring