SWEA North Carolina

Julmarknaden

Den skandinaviska Julmarknaden hålls varje år i Raleigh, North Carolina och är en traditionsenligt julfirande från de skandinaviska länderna, Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Julmarknaden lockar människor från Skandinavien och med skandinavisk härkomst liksom många amerikaner som gjort besöket på julmarknaden till en årlig tradition.

Flera lokala skandinaviska organisationer finns representerade på marknaden och det finns gott om möjligheter att lära sig lite mer om de skandinaviska ländernas seder och bruk. I stånden hittar du bl.a. unika hantverk, julpynt och hembakt bröd. På scen bjuds det på uppträdande i form av både folkdans, folkmusik och visning av folkdräkter samt ett traditionsenligt Luciatåg.

Julmarknaden – The Scandinavian Christmas Fair – ordnas varje år av SWEA i samarbete med Vasa – en Svensk-Amerikansk organisation. Vinsten går dels till att köpa böcker om Skandinavien till lokala skolor och dels delas den mellan de båda organisationerna för att i SWEA’s fall stödja stipendiefonden.

Vill du vara med och hjälpa till inför och/eller under julmarknaden? Läs mer här vad vi behöver hjälp med – Klicka här eller kontakta oss på membersweanc(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Du kan läsa mer om julmarknaden på  www.scanfair.org

Highlights från 2018 Scanfair (bildspelet har ljud)