SWEA North Carolina

SWEA NCs styrelse 2017

styrelsen 2017

Från vänster: Pernilla Johansson, Jannica Barton, Anna Bray, Åsa Stroem, Nina Parker, Madelene Trolle, Liselott Fiskerud, Linda Jonsson, Britt-Marie Mertz

 

Madelene Trolle – ordförande och annonsansvarig
Göteborgskvinna med förflutet inom Domstolarna i Sverige och fackförbundet ST. Lämnade Sverige 2004 för München, Tyskland, och kom därefter till Greensboro 2009. Gift med “Volvoit” och vi har William, 22 och Amanda 16 år. Jag älskar människor och projekt av olika slag. Mina största intressen är inredning, fashion, matlagning, resor, golf, vänner och familj. Det är andra gången i styrelsen. Jag har ett stort hjärta för Sverige och SWEA. Tycker att vår julmarknad är den roligaste aktiviteten varje år, då vi får chansen att sprida svensk kultur och svenska traditioner.

Lisa Fiskerud – vice ordförande
Född och uppvuxen i Deje i de värmländska skogarna men det var Ludvika och Dalarna jag lämnade våren 2009 för att prova på äventyret i USA.  Med på äventyret, som nu blivit  permanent, är också maken och vår dotter som fyller tio år i sommar.  Jag är utbildad elkraftingenjör och jobbade tio år på ABB i Ludvika inom inköp och kvalitet innan jag sadlade om och blev hemmafru i amerikanska södern.
Jag är allätare när det gäller intressen, älskar film, konserter och teater lika mycket som sportevenemang, resor, konst och mat. Läser gärna och ofta och spenderar mycket tid utomhus. I år skall trädgården få lite extra uppmärksamhet, jag för en ständig kamp med alltför många getingbon och gulliga små blomätande vildkaniner. Det blir tredje gången jag ansvarar för nyhetsbrevet inom SWEA NC och i år ser jag mycket fram emot regionsmötet i Virginia Beach i oktober.  SWEA är en fantastisk organisation för utlandssvenska kvinnor och det är häftiga och intressanta möten och upplevelser man få vara med om.

Anna Bray – sekreterare

Efter nästan 9 år i Colorado, flyttade jag till Apex i slutet av 2012. Jag kommer ursprungligen från Köping, Västmanland, och har 2 döttrar (9 och 7 år gamla). Detta är min andra omgång i SWEA NCs styrelse. Denna gång är jag sekreterare, men jag har även varit medlemsansvarig, vice ordförande och ordförande. Jag skötte tidigare SWEA Kids och SWEA NCs Facebook-grupp också, så jag har haft fingrarna i mycket. Jag ser fram emot ett roligt och energiskt år med SWEA i North Carolina, och hoppas på att träffa alla våra medlemmar på många spännande event under året

Jannica Barton – kassör

Jag var 16 år gammal när jag åkte från Stockholm till North Carolina som utbytesstudent.  Jag blev kvar i USA efter mitt år på high school, pluggade och tävlade i friidrott på Appalachian State University uppe i Boone.  Precis innan jag var på väg hem till Sverige träffade jag min man, Shane. Nu bor vi sedan många år i Apex, NC, har Levi som är 12 år och Sofia som är 9 år.  Sedan Sofia föddes har jag varit hemmafru och aktiv i flera olika styrelser och med volontär jobb. Bland annat var jag med i Swedish American Chamber of Commerce of the Carolinas i många år. Jag tycker om att träna, rida, promenera i skogen, läsa och spendera sommar dagar på våran båt. Nu ser jag fram emot att vara med och hjälpa till i SWEA NCs styrelse.

Åsa Stroem – medlemsansvarig och programansvarig Charlotte 

Jag är född och uppvuxen i Jönköping, har bott ett antal år i Nürnberg i Tyskland men för snart 7 år sedan hamnade vi i Huntersville, NC, och här stortrivs vi. Klimatet här är toppen, vi har nära till både bergen och havet och jag har möjlighet att spendera mycket tid med våra tonåringar vilket är otroligt värdefullt för oss. Vi, det är jag och min man Claes som jobbar för Husqvarna, Lucas som är 17 och Cajsa som är 16 år. Vi har två hundar som heter Vegas och Stella. Jag gillar att träna och att springa, jag älskar mat, både att äta och att laga. Eller att läsa om mat också för den delen. Bakar ofta också, främst bröd. Är väldigt glad i vår båt som ligger i Lake Norman, läser en del böcker och är ganska fixig och tricksig men det som kännetecknar mej mest är att jag älskar att engagera mej i olika projekt och föreningar. Jag har suttit i SWEA NCs styrelse i två år och jag har varit mycket  engagerad i SWEA Charlottes uppstart som är en relativt ny grupp här i North Carolina. Jag är glad för att vara en del av SWEA, och jag har genom organisationen träffat många underbara tjejer. 

Linda Jonsson – programansvarig Greensboro
Jag är uppvuxen i Onsala men vi flyttade till Majorna i Göteborg när jag var 12 år.
I Göteborg träffade jag min man och tillsammans har vi två döttrar på sex och nio år. Vi bor i ett radhus i Fiskebäck som vi för tillfället hyr ut under våra utlandsår. Jag är utbildad ekonomi- och redovisningskonsult och har arbetat på Volvo Financial Services i 13 år. Sommaren 2013 fick min man ett jobberbjudande på Volvo i Brasilien och där bodde vi i knappt två år. Under min tid i Brasilien lärde jag mig portugisiska samt satt med i styrelsen för den Internationella kvinnoklubben i Curitiba. Vi hade en härlig tid i Brasilien och jag träffade många underbara människor. I januari 2015 flyttade vi till Greensboro och vi trivs väldigt bra här. Vädret, naturen, trevliga människor och golf är några av de saker som vi uppskattar mycket. Livskvalitén i Greensboro är väldigt bra och vi är oerhört tacksamma att få bo här under några år. Det kändes självklart att gå med i SWEA när vi flyttade hit. Det är en fantastisk organisation och jag ser fram emot kommande år i styrelsen.

Nina Parker – programansvarig Raleigh
Född i Sölvesborg i Blekinge och flyttade till underbara Åhus, Skåne, när jag var 13. Jag kom till Apex, NC i juni 1995 direkt efter studenten för att uppleva ett amerikanskt år som au-pair.  Som mamma förespådde så hittade jag en kille och blev fast. Jag var student i ett par år tills vi gifte oss 1998. 21 år senare så bor jag fortfarande i Apex vilket jag älskar och detta är mitt hem. Ben och jag har två barn, Emily 12 år och Max 8 år. Jag jobbar sedan många år som fastighetsmäklare, ett superroligt jobb där jag får jobba med det jag älskar; hus och att träffa nya människor dagligen. Jag är ansvarig för programmen i RTP, vilket passar mig toppen eftersom sociala arrangemang och att vara runt andra trevliga tjejer är perfekt för mig. SWEA är en jättebra organisation för nyinflyttade likaväl som oss som har bott här i många år. Jag brukar säga att man är mer svensk som utlandssvensk än när man bodde i Sverige. Jag ser fram emot många trevliga träffar under 2016!

Britt-Marie Mertz – programansvarig Charlotte

Pernilla Johansson – webansvarig
Kom till Greensboro i januari 2015 efter att ha bott de två senaste åren i Bangalore, Indien. Expatmaken förde oss hit och här är väldigt lätt att leva och trivas. Har även hunnit med några expatår i Lyon, Frankrike, för ett antal år sedan. Från början kommer jag från Borås där jag även utbildade mig inom ekonomi och marknadsföring, vilket också har varit min profession. Lever med min man och våra två barn i High Point, vilket tillhör Greensboro-området. På dagarna sysselsätter jag mig med att plugga diverse kurser på distans från olika universitet och högskolor i Sverige, träna, baka bröd, vara ute i naturen, resa och pyssla om min familj. Jag blev medlem i Swea NC på direkten och engagerade mig i programgruppen och senare även i stipendiekommittén, för att nu ta över ansvaret för webben. Swea är en förening som anordnar mycket roliga evenemang och som värnar om Sverige och svenska traditioner, saker som även ligger mig varmt om hjärtat.