SWEA North Carolina

SWEA NCs styrelse 2016

styrelse-2016

Från vänster: Nina Parker, Elin Nirlén, Jessica Villing, Frida Hegde, Anna Bray, Liselott Fiskerud, Madelene Trolle, Linda Jonsson, Katarina Örje Sernros

 

Madelene Trolle – ordförande och annonsansvarig
Göteborgskvinna med förflutet inom Domstolarna i Sverige och fackförbundet ST. Lämnade Sverige 2004 för München, Tyskland, och kom därefter till Greensboro 2009. Gift med “Volvoit” och vi har William, 21 och Amanda 15 år. Jag älskar människor och projekt av olika slag. Mina största intressen är inredning, fashion, matlagning, resor, golf, vänner och familj. Det är andra gången i styrelsen. Jag har ett stort hjärta för Sverige och SWEA. Tycker att vår julmarknad är den roligaste aktiviteten varje år, då vi får chansen att sprida svensk kultur och svenska traditioner.

Lisa Fiskerud – vice ordförande och ansvarig för nyhetsbrevet
Född och uppvuxen i Deje i de värmländska skogarna men det var Ludvika och Dalarna jag lämnade våren 2009 för att prova på äventyret i USA.  Med på äventyret, som nu blivit  permanent, är också maken och vår dotter som fyller tio år i sommar.  Jag är utbildad elkraftingenjör och jobbade tio år på ABB i Ludvika inom inköp och kvalitet innan jag sadlade om och blev hemmafru i amerikanska södern.
Jag är allätare när det gäller intressen, älskar film, konserter och teater lika mycket som sportevenemang, resor, konst och mat. Läser gärna och ofta och spenderar mycket tid utomhus. I år skall trädgården få lite extra uppmärksamhet, jag för en ständig kamp med alltför många getingbon och gulliga små blomätande vildkaniner. Det blir tredje gången jag ansvarar för nyhetsbrevet inom SWEA NC och i år ser jag mycket fram emot regionsmötet i Virginia Beach i oktober.  SWEA är en fantastisk organisation för utlandssvenska kvinnor och det är häftiga och intressanta möten och upplevelser man få vara med om.

Anna Bray – sekreterare
Jag heter Anna Bray, och har bott i Apex i 3 år. Jag flyttade hit från Colorado med man och 2 döttrar (6 och 8), men kommer ursprungligen från Köping, Västmanland. Detta är min andra omgång (totalt 3:e året) i SWEA NCs styrelse. Denna gång är jag sekreterare, men jag har även varit medlemsansvarig, vice ordförande och ordförande. Jag skötte tidigare SWEA Kids och SWEA NCs Facebook-grupp också, så jag har haft fingrarna i mycket. Jag ser fram emot ett roligt och energiskt år med SWEA i North Carolina, och hoppas på att träffa alla våra medlemmar på många spännande event under året.

Katarina Örje Sernros – kassör
Jag är född i Täby men har under uppväxten bott i både Lomma och Söderhamn. Till slut landade jag i Göteborg. Hösten 2013 flyttade jag, min man Håkan och våra 2 barn Anton och Sebastian 10 år till Oak Ridge. Jag gillar att umgås med familj och vänner. Tycker även om att resa, åka skidor (utför) och spela golf (trots högt hcp). I Sverige jobbade jag på Volvo lastvagnar men tar nu ett välbehövligt ”break” från arbetslivet och försöker hitta tillbaks till lugnet och bara fokusera på barnen, så länge de faktiskt behöver mig! Hoppas även på att ta tag i tränandet nu när man inte kan skylla på tidsbrist! Jag har aldrig jobbat med ekonomi utan har en teknisk bakgrund. Jag ser fram emot arbetet i SWEA NCs styrelse och ser positivt på möjligheten att lära mig något nytt utanför min komfortzon.

Åsa Stroem – medlemsansvarig och programansvarig Charlotte
Jag är född och uppvuxen i Jönköping, har bott ett antal år i Nürnberg i Tyskland men för 5 år sedan hamnade vi i Huntersville, NC, och här stortrivs vi. Klimatet här är toppen, vi har nära till både bergen och havet och jag har möjlighet att spendera mycket tid med våra tonåringar vilket är otroligt värdefullt för oss. Vi, det är jag och min man Claes som jobbar för Husqvarna, Lucas som är 16 och Cajsa som är 15 år. Vi har två hundar som heter Vegas och Stella. Jag gillar att träna och att springa, jag älskar mat, både att äta och att laga. Eller att läsa om mat också för den delen. Bakar ofta också, främst bröd. Är väldigt glad i vår båt som ligger i Lake Norman, läser en del böcker och är ganska fixig och tricksig men det som kännetecknar mej mest är att jag älskar att engagera mej i olika projekt och föreningar och nu känns tiden rätt för mej att försöka få igång en aktiv SWEA-grupp i Charlotte, en tanke som har grott i några år. Vi är forfarande i vår uppstart men redan nu känns det lovande och väldigt kul. Jag ser fram emot att få vara en del av SWEA NC.

Linda Jonsson – programansvarig Greensboro
Jag är uppvuxen i Onsala men vi flyttade till Majorna i Göteborg när jag var 12 år.
I Göteborg träffade jag min man och tillsammans har vi två döttrar på sex och nio år. Vi bor i ett radhus i Fiskebäck som vi för tillfället hyr ut under våra utlandsår. Jag är utbildad ekonomi- och redovisningskonsult och har arbetat på Volvo Financial Services i 13 år. Sommaren 2013 fick min man ett jobberbjudande på Volvo i Brasilien och där bodde vi i knappt två år. Under min tid i Brasilien lärde jag mig portugisiska samt satt med i styrelsen för den Internationella kvinnoklubben i Curitiba. Vi hade en härlig tid i Brasilien och jag träffade många underbara människor. I januari 2015 flyttade vi till Greensboro och vi trivs väldigt bra här. Vädret, naturen, trevliga människor och golf är några av de saker som vi uppskattar mycket. Livskvalitén i Greensboro är väldigt bra och vi är oerhört tacksamma att få bo här under några år. Det kändes självklart att gå med i SWEA när vi flyttade hit. Det är en fantastisk organisation och jag ser fram emot kommande år i styrelsen.

Nina Parker – programansvarig Raleigh
Född i Sölvesborg i Blekinge och flyttade till underbara Åhus, Skåne, när jag var 13. Jag kom till Apex, NC i juni 1995 direkt efter studenten för att uppleva ett amerikanskt år som au-pair.  Som mamma förespådde så hittade jag en kille och blev fast. Jag var student i ett par år tills vi gifte oss 1998. 21 år senare så bor jag fortfarande i Apex vilket jag älskar och detta är mitt hem. Ben och jag har två barn, Emily 12 år och Max 8 år. Jag jobbar sedan många år som fastighetsmäklare, ett superroligt jobb där jag får jobba med det jag älskar; hus och att träffa nya människor dagligen. Jag är ansvarig för programmen i RTP, vilket passar mig toppen eftersom sociala arrangemang och att vara runt andra trevliga tjejer är perfekt för mig. SWEA är en jättebra organisation för nyinflyttade likaväl som oss som har bott här i många år. Jag brukar säga att man är mer svensk som utlandssvensk än när man bodde i Sverige. Jag ser fram emot många trevliga träffar under 2016!

Jessica Villing – webansvarig
Jag kommer ursprungligen från Lysekil men flyttade till Göteborg efter gymnasiet och sedan till Landvetter när det var dags att bilda familj och bygga hus. Vår familj, bestående av min man Björn, våra två barn Max, nu 19 år, och Tess, nu 17 år, hundarna Morris och Java samt katterna Nisse och Gandalf flyttade till Summerfield i North Carolina 2012. Detta efter en flera år lång övertalningskampanj av min man, jag var väldigt tveksam till att ta ett så stort steg och dessutom passade det inte riktigt in tidsmässigt tidigare eftersom jag pluggade. Nu är jag väldigt glad att vi till slut tog steget för vi stortrivs här hela familjen! Känner att jag fått blodad tand, det är otroligt lärorikt att få lära känna ett nytt land på ett helt annat sätt än när man bara semestrar några korta veckor. Jag är forskare inom ämnet Språkteknologi och jobbade på distans på min avhandling när vi flyttade hit. Jag är mycket glad över dagens teknik som gör det möjligt att jobba var som helst i världen så länge det finns internetuppkoppling att tillgå! På fritiden älskar jag att resa, men är jag hemma tränar jag gärna hundarna eller mig själv (springer och styrketränar) och läser böcker. Jag sitter nu för tredje året i SWEAs styrelse och uppskattar verkligen mitt uppdrag som webansvarig, SWEA betyder så mycket för en utlandssvensk och det känns roligt att få vara med och bidra med det man kan.